notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!
Kávézó
Étterem
Büfé
Látnivaló
Kikapcsolódás

Érlelés


Érlelésnek nevezzük azt a folyamatot, amely során hagyjuk, hogy az ételek irányított körülmények között érettebbé váljanak. Az érlelt húst például 3-6 hétig érlelik 1-3°C fokon, hogy az enzimek lebonthassák az összekötésért felelős szöveteket.

 

Az érlelt sajtot addig tartják irányított hőmérsékletű környezetben, amíg el nem éri a kívánt textúrát és ízt. A borokat hordókban és üvegekben is szokás érlelni.
 


gasztronómia




IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrissebb újdonságok és élménybeszámolók?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.
Az élménytérkép.hu a földrajzi helyed alapján javasol neked élményeket
Kérlek, engedélyezd a helymeghatározást!
Bezárás