Gulyásbomba
Kiflibe töltött pörkölt a Gulyásbombázóban
Nemrég nyitotta meg apró, de annál jelentőségteljesebb kapuit a Gulyásbombázó Gödöllő központjában, a Petőfi téren. A vendégek imádják, és nem is ok nélkül, igazi különlegesség a magyar street food háza táján.
Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra!
Hagyományos magyar egytálétel kifliben
Egy ideig elképzelésem sem volt arról, mi lehet ez a titokzatos hely a Petőfi tér kellős közepén álló bódéban. Gulyásbombázó… nem tudtam mire asszociálni. Később kiderült, hogy László, a gulyásbomba megálmodója hosszú ideje járja az országot, és örvendezteti meg különféle szabadtéri rendezvények látogatóit izgalmas street food különlegességével. Több sem kellett, ezt a helyet ki kell próbálni! Tagadhatatlan, hogy az apró bódé belülről egy különleges világ, amit nem elsősorban maga a brand, inkább a tulajdonos személyisége öltöztet. Előtte két asztal és két-két szék is helyet kapott, így aki inkább nyugalomban fogyasztaná el kiflibe töltött pörköltjét, az itt megteheti.
Így készül a gulyásbomba
Tényleg nincs másról szó, mint kiflibe töltött pörköltről. Méghozzá organikus, magyar, tartósítószer és allergén mentes alapanyagokból készült pörköltről. A mindenmentes pörkölt alaposan lezárt zacskóban pihen egészen addig, amíg azt a készítője forró vízbe nem dobja, majd egy egyszerű mozdulattal a zacskó felvágása után a kiflibe tölti. Az ember legszívesebben a fejéhez kapna: milyen egyszerű, és mégis milyen nagyszerű ötlet!
Számos változatban kapható, három különböző kifliben, korpásban, erős paprikásban, és hagyományosban. Választhatunk marha, csirke, sertés, mangalica, harcsa, szürkemarha, szarvas pörköltet, de fogyaszthatunk húsmentes vegalecsót is. A kínálatban háromféle ízben kapható bukta is helyet kapott, amit ugyan nem kóstoltunk, László elmondása szerint gyakorlatilag ellenállhatatlan.
Pörkölt kifliben, élményekkel fűszerezve
Aki azt gondolja, hogy egyszerűen lehetetlen nagyobb attrakcióval előállni a kiflibe töltött pörköltnél, az nagyon téved. A pontot az i-re a kiszolgálás teszi fel, a Gulyásbomba megálmodójának kedves, előzékeny természete és az új street food különlegességbe vetett hite, és őszinte rajongása. Fülig érő mosollyal fogadott minket, talán boldogabbá tettük az ételek és a hely iránti érdeklődésünkkel, mint magával a vásárlással. Ha pedig valamit, akkor ezt tényleg öröm látni.
László, a gulyásbomba atyja részletesen, lépésről lépésre bemutatta, hogyan is készül nagy gonddal a tökéletes kiflibe töltött pörkölt, ráadásul közben azt is megtudtuk, hogy miért nem fogyasztanak a törökök disznóhúst. László szerint végtelenül egyszerű a megfejtés, pusztán azért, mert a malacok képtelenek hosszú távokat megtenni a hegyvidéki területeken apró lábaikkal anélkül, hogy elpusztulnának. Fel sem merült bennünk a kérdés, hogy igaza van-e, vagy sem, csak úgy öröm volt hallgatni a történeteket a kifli eredetéről, V. Károlyról, és még ki tudja miről. A következő oldalon az árakat is megtalálod!