Sáfránkert vendéglő
Ahol vigyáznak az alakodra is – kipróbáltuk a Sáfránkert vendéglőt
Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra!
Még nyitás előtt érkeztünk, mi voltunk az elsők, akik rendelhettünk, így nekünk a várakozási idővel, a Facebookos, Foursquares és Tripadvisoros kommentek ellenére nem volt gondunk. Nem voltak sokan, lehet csúcsidőben ez másképp van. A pincérlány is kedves volt, bár nem volt szőke, szőkékkel volt gondjuk a kommentelőknek. Az étlap azonban valóban „nagyon bisztrós”, 7 főétel volt, amiből egy hal, 2 szárnyas, és nulla vega. Bisztró, idény hely, elfogadjuk. 1700 forintért vajban sült csirkemell a legolcsóbb főétel 3990-ért a Bárányfartő keleti fűszerekkel a legdrágább. A pozitív kommentelők által emlegetett különleges ételeknek azonban nyomát sem találtam. Biztos változott az étlap. Az idény gyümölcslevest választottam, és a csirkemellet. Köretnek külön sült zöldséget kértem. Amint a képen láthatjátok, ezt külön is tálalták.
Amint a leves megérkezett, már kicsit gyanakodtam, hogy a Sáfránkert weboldalán található bemutatkozással ellentétben, a hely inkább hajaz a fine dining-ra, mint a „vidéki konyhára”, ami szeretne lenni hitvallása szerint. A leves szép, igényes tálban érkezett. A hatalmas tál alján teljesen elveszett azonban a kávés csészényi, de ízletes leves.
A főétel megérkeztekor azonban biztossá vált bennem, ez nem az a hely, ahova az ember jól lakni jön. Ez az étterem, ahonnan Édesapám morogva távozna, és étkezés után megkérdezné, nos, hova megyünk ebédelni?
A csirkemell ugyan elfogadható adag volt, de a sült zöldség köretből, ha egy darab is leesik véletlenül, akkor az étel jelentős része elveszett.
A következő oldalon összefoglalom nektek, miért jó és miért nem a Sáfránkert Paloznakon, illetve egy osztályzatot is adunk rá! Kérlek, lapozz!