Sobri Halászcsárda
A halászlé hazájában jártunk, Baján, a Sobri Halászcsárdában
Ha valaki halas ételt szeretne enni, hol máshol enne, mint a halászlé hazájában, Baján! A Sobri Halászcsárdáról sokat hallottunk már előtte, így most meg is látogattuk!
Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra!
A Sobri Halászcsárdáról sokat hallottunk már ezelőtt, és a helyiek is szokták emlegetni ezt az éttermet, így bajai látogatásunk alkalmával gondoltuk, hogy betérünk ide. Mi mást is rendeltünk volna a halételek hazájában, mint halászlét és harcsapaprikást. A hely nagyon kellemes, már fel van díszítve karácsonyra, ezektől a dekorációktól pedig még hangulatosabb volt. A személyzetre sosem kellett várni, mindig időben, szakszerűen kiszolgáltak minket, tisztaság és elegancia volt jellemző a csárdára.
2 adag halászlét kértünk, egyik pontyhalászlé, másik vegyesen hallal. Meglepetésünkre együtt szolgálták fel egy nagy ibrikben a 2 adagot (ami amúgy megfelelt már egy kisebb bográcsnak is), a halakat pedig mellé egy tányéron, a kihagyhatatlan gyufatészta is külön volt szervírozva. Mondjuk nem a leggusztusosabb volt így a hal kitálalva, de természetesen csipegettünk belőle. Olyan bőséges volt a 2 adag, hogy hiába gyűrtük magunkba, csak maradt a halból és a léből is.
Főételnek harcsapaprikást és rántott sajtot rendeltünk, kimondottan jó ízűek voltak, és jó nagy adagok. Mondjuk ezért az árért, legyen is nagy. A harcsapaprikás 3300 Ft, a halászlé pedig adagonként 2500 Ft illetve 2900 Ft volt, attól függően, hogy vegyesen vagy “csak” ponttyal kértük. A leveshez így azt tanácsolnám utólag, hogy 1 adag bőségesen elég 2 embernek is, gondolom ezt tükrözi az ára is… Desszertet már nem tudtunk enni, hiszen ezek az adagok bőségesek voltak, így teljesen eltelítettek minket, sőt körülbelül 2 “normál” adag halászlét haza is vittünk végül.