Solier Café
Ahol nem ismerik a bazsalikomot: a gödöllői Solier
Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra!
Gödöllő, Solier
Gödöllő és a Solier
A tisztasággal és a renddel nincsen probléma, látszik, hogy adnak magukra, és figyelnek mindenre, amire csak tudnak, a pincér viszont ma kicsit szétszórt. Lehet, hogy csak az időjárás, nem tudom, de mikor leülnék valahová, közli, hogy az foglalt, de se nem ülnek ott, se tábla, se semmi egyéb nincsen az asztalon. Kérdő tekintetemre csak egy “Elfelejtettem kitenni a táblát.” a válasz, de igazából annyira nem is fontos, hiszen mondom: senki sincs egyelőre rajtam kívül.
Innen fentről tényleg tökéletesen rálátni a soksávos kereszteződésre (persze csak akkor, ha az ablak mellé ülünk, ahogyan én is tettem), és vígan elcseverészhetünk itt akár 15 percet is a kollégánkkal, a barátainkkal, bárkivel, amíg várjuk az ételt.
Vagyis hogy nem.
Ugyanis két pillanat alatt ki is hozzák a rendelésed. Ez egy részről nagyon is kedvező dolog, másrészről viszont nagyon is elgondolkodtató, hogy ugyan, mégis hogyan és honnan varázsolták az ember orra elé 5 perc leforgása alatt (nem volt több, komolyan) a napi menü egy olyan fogását, melyhez alsó hangon is 11-12 perc kellett volna úgy, ha a szakács már haptákban áll a konyhában kezében a hozzávalókkal?
És akkor íme a nagy mű!
Kellemesen néz ki, így van? Nos, ezzel (már a külcsínnel) nincs is semmi gond, ellenben az, ami innen talán nem olyan nagyon feltűnő, az az, hogy az olasz étel tetején bazsalikom helyett petrezselyem díszeleg. Nem kell túl nagy agytrösztnek lenni ahhoz, hogy tudjuk: ez nem ideillő történet. És ezt most nyilván nem arra mondom, hogy bele kell halni, hanem arra, hogy ez nem passzol az olaszos ízekhez, de egyáltalán. Nem véletlen találták ki az olaszok, hogy a tésztáikhoz bazsalikomot adnak, és nem egy teljesen más ízvilággal rendelkező, maximum csak színre hasonlító növényt.
Ráadásul ilyenkor már hiába szeded le a tetejéről, egy része a tésztának óhatatlanul átveszi az petrezselyem ízét, és komolyan mondom, zavaróan hat a paradicsom mellett. Nem is értem, hogy történhetett ez. Talán Gödöllőn nem lehet bazsalikomot kapni?!
Összegezve a mai élményt, nem rossz hely a Solier, de talán a sznobságból kicsit visszavehetnének. Azért, mert egy szelet torta alsó hangon is 600 Ft, attól az még nem jelenti azt, hogy az jó is. És attól, mert a petrezselyem is zöld, még nem lesz bazsalikom.