notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!
Kávézó
Étterem
Büfé
Látnivaló
Kikapcsolódás

Tisztítás


A lerakódások eltávolítása egy zavaros folyadékból, hogy láthatóan tisztábbá váljon. A különböző folyadékok, mint például az alaplevek megtisztítása tojásfehérjék és/vagy tojáshéjak lassú tűzön való 15 percen át tartó kifőzésével történik. A tojásfehérje magához vonzza és megköti a folyadék részecskéit. Miután a lehűlt, a keveréket leszűrik, hogy az üledéket felfogják.

 

A kiolvasztott zsiradékokat 15 percnyi forró vízben való főzéssel szokás tisztítani. A keveréket ez után több rétegnyi gézen át leszűrik, majd lehűtik. Az így keletkező zsírréteg ideális esetben minden üledéktől mentes.
 


gasztronómia




IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrissebb újdonságok és élménybeszámolók?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.
Az élménytérkép.hu a földrajzi helyed alapján javasol neked élményeket
Kérlek, engedélyezd a helymeghatározást!
Bezárás